Beleving in de omgeving

Beleving in de omgeving van Bed in Brabant;  een diversiteit aan uitstapjes en bezienswaardigheden. Bed in Brabant ligt op het knooppunt van 3 gemeentes; Meijerijstad (Mariaheide/Veghel), Uden en Bernheze (Vorstenbosch). De perfecte uitvalsbasis om de omgeving van deze regio met onder andere het prachtige natuurgebied De Maashorst te ontdekken. Direct aan het huis liggen hele mooie wandel- en fietsroutes, onder andere aan de beek ‘De Leijgraaf’, die u rondleiden naar de mooiste plekjes in de natuur. Lees hieronder verder wat de beleving van de omgeving van Bed in Brabant te bieden heeft.

Natuurpark De Maashorst

Bed in Brabant ligt op een steenworp afstand van natuurpark De Maashorst.
De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant.  Lees meer over Natuurpark De Maashorst…

De Ecologische Verbindingszone

Het Duits Lijntje was vroeger de treinverbinding tussen Boxtel en Duitsland. In  2005 is het door de gemeente Veghel officieel uitgeroepen tot een Ecologische Verbindingszone. Deze ligt tussen de Goordonkse Bossen, de Bedafse Bergen (via het riviertje de Leijgraaf), het Hurkske, en het Wijboschbroek (via de rivier de Aa). De route BF loopt direct langs Bed & Breakfast Bed in Brabant. Meer informatie over de Ecologische Verbindingszone vindt u hier.

Fietsverhuur

Mocht u een (electrische) fiets willen huren, dan kunt u dit doen via De Mastworp, op zo´n 2km afstand van onze Bed and Breakfast.
Prijzen vanaf € 8,50 per dag. (http://www.mastworp.nl/fietsverhuur/fietsenverhuur)

Veghel

Veghel heeft voor ieder wat wils; een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen, maar ook een leuk centrum met gezellige eettentjes. En natuurlijk CHV De Noordkade, de thuishaven voor diverse organisaties die zicht richten op kunst, food en cultuur. Lees hier meer over Veghel.

Uden

Uden biedt een sfeervol en gezellig winkelcentrum waar u zich een hele dag kunt vermaken. Tussendoor een hapje en drankje bij een van de cafés op de Markt, en daarna lekker een aperitief in het zonnetje om vervolgens te gaan eten bij een van de vele restaurants die Uden rijk is. Klik hier voor meer informatie over Uden.

Omgeving

Daarnaast is een bezoekje aan shopping walhalla Van Tilburg in Nistelrode (6 km) zeker de moeite waard. Het grootste warenhuis van Nederland met meer dan 600 modemerken onder een dak, voor jong tot oud, gratis vermaakservice en gratis koffie in de lunchroom.

Maasregio

De regio aan de Maas is ook het bezoeken waard. Vestingstadjes als Ravenstein en Grave zijn idyllisch en brengen u terug in de tijd. Daarnaast liggen de steden ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Nijmegen binnen  handbereik. Lees hier meer over deze uitjes vanuit Bed in Brabant.