Maasregio en de stedendriehoek

De Maasregio en de stedendriehoek is zeker een bezoek waard. Vestingstadjes als Ravenstein en Grave zijn idyllisch en brengen u terug in de tijd. Wandelen over kinderkopjes en het bezoeken van ateliers, galeries, leuke winkeltjes met snuisterijen aan de prachtige Maas met gezellige terrasjes geven het echte ‘vakantiegevoel’.

Bed in Brabant ligt in de stedelijke driehoek van ’s-Hertogenbosch – Eindhoven en Nijmegen. Deze 3 steden liggen allemaal op een klein half uurtje rijden en bieden elk een eigen sfeer.

’s-Hertogenbosch is een typisch Brabantse stad met een bourgondische inslag, een rijke geschiedenis, de oude binnendieze voor een rondvaart door de stad, gezellige steegjes en kleine boetiekjes.

Eindhoven is veel stadser, moderner; een hele andere sfeer, maar ook super interessant met bijvoorbeeld het bruisende Strijp S, het kloppende hart op cultureel en creatief gebied.

Nijmegen daarentegen heeft weer een hele eigen sfeerbeleving met zijn geschiedenis als oudste stad van Nederland, gelegen aan de Waal.