Uden

Uden biedt een sfeervol en gezellig winkelcentrum waar u zich een hele dag kunt vermaken. Tussendoor een hapje en drankje bij een van de cafés op de Markt. Daarna lekker een aperitief in het zonnetje om vervolgens te gaan eten bij een van de vele restaurants die Uden rijk is.

       

Enkele (culinaire) aanraders zijn:

Een echte beleving in de omgeving:  Brouwlokaal Cravt – Uden:
Als je denkt aan Brabant dan denk je aan rust, ruimte, natuur en landerijen. Maar ook Gezelligheid met een hoofdletter “G”, authentieke dorpjes met fijne terrasjes en bourgondische en hippe steden. Op deze pagina willen we je graag wat meer vertellen over onze eigen ervaringen.

Laatst, op een druilerige vrijdagmiddag vonden we toch een droog moment om richting het centrum van Uden te fietsen. We leven hier in een rustig buitengebied, maar op de fiets ben je in 10 minuten in het bruisende centrum van Uden. Er is onlangs een nieuwe café geopend waar we nog niet eerder zijn geweest, tijd om eens een kijkje te gaan nemen!

Het café heet Cravt Brouwlokaal en heeft een bijzondere, trendy maar gezellige uitstraling. Heerlijke “plof”-banken staan naast strakke barkrukken en in het midden staat een gigantische bierkoeling. Cravt heeft maar liefst 300 verschillende bieren in het assortiment. De gezellige zitjes nodigen je uit om bij te kletsen met je gezelschap of om een spelletje te spelen, die staan er vrij om te gebruiken. Leuk! Een ouderwets potje Monopoly!

Wij beginnen met een IPA die Het Uiltje heet, van Miss Hooter, heerlijk fris en de smaak is anders dan anders. Daarna volgen biertjes met de inspirerende namen zoals Hoop& Liefde en Op&Top en we sluiten af met Jack’s.

Conclusie
Wat ons betreft echt een aanrader! Cravt heeft tevens een prachtig terras waar je uitkijkt op het oude Raadhuis van Uden. Op en top sfeer proeven!

En na een geweldige avond in het levendige centrum van Uden, is het ook weer zoooo fijn om thuis te komen in de rustige omgeving van Bed in Brabant.

Speciaal bier bij Cravt in Uden
Speciaal bier bij Cravt in Uden